8 februari 2019
19:00

Slätafly/SK IBK B

Referat: Gantesbo IBK - Slätafly/SK IBK B

Andra hemmamatchen 2019 spelades ikväll mot Slätafly. 2 vinster och en oavgjord inför kvällens match och vind i seglen. Innan matchen hyllades Paddan som fick sin tröja hissad i hallen och välförtjänta applåder och blommor för sitt arbete och engagemang i klubben.

Matchen startade i ett kontrollerat tempo och det dröjde enda till 7e minuten innan första målet kom. Nygge spelade från backplats upp bollen i slottet till Isak som skottade direkt och ställningen var hemmaledning 1-0. Ett par minuter senare var det dags igen när samma Nygge istället slog bollen längst sargen till Hult som bröt in och ur snäv vinkel drog upp bollen i taket. 2-0 stod sig dock bara 5 sekunder innan Slätafly reducerade till 2-1. Denna ledning stod sig perioden ut och kändes som en kontrollerad ledning med mersmak.

Andra perioden inleds med Slätaflykvittering till 2-2 efter 2 minuter. Men 2 minuter senare tog Gantesbo åter ledningen till 3-2. Frislag längst kanten och Jon inväntade öppningen till Oliver i slottet som klippte till direkt. Men Slätafly kvitterade åter igen när uret slog 7 minuter. Vid denna tidpunkt stod matchen och vägde. Men sen efter 11 minuter blev matchen händelserik. Nygge passade över bollen till Jansson, som slog vidare till Hult längst sargen. Hult bröt in och drog den hårt nära stolpen till 4-3. Händerna i luften för att fira, men det fick Hult direkt ångra när firandet avbröts av en smygandes Slätaflyspelare som fick ena handen i ansiktet och föll till marken. Hult tittade förvånat på när en testosteronstinn pojke hoppade på den dubbelt så gamle Hult och ville mucka gräl, men utan respons. Domaren blåste utvisning för ruffet och gav Slätafly en utvisning. Men efter en domarkonferens stod det klart att även Hult åkte ut, 5 min för hårt spel! Pojken som ville bråka fick sätta sig 2+10. Så efter detta tumult ledde Gantesbo med 4-3 men hade en 5a mot sig och fick efter 2 minuter i spel 4 mot 4 spela BP i 3 minuter. Gantesbo försvarade sig bra och dödade BP relativt enkelt. Ledningen 4-3 såg ut att stå sig till pausvila men Ola ville mer. När bara sekunder återstod av andra perioden stressade han en back bakom målet och vann bollen. Fri med keepern sköt han 5-3 med 11 sekunder kvar av perioden.

Att leda med 5-3 inför sista perioden är ingenting i innebandy, det bevisade vi själva i förra matchen då vi lyckades vända ett 2-5 underläge inför sista perioden. Men perioden fick en bra start sett ut Gantesbos ögon när Ola passade Jon centralt som pricksköt krysset helt otagbart för keepern. Denna ledningen stod sig länge. Gantesbo kontrollerade spelet även om Slätafly försökte hitta fler skottlägen än tidigare. Tillslut kom reduceringen till 6-4 efter halva perioden. I 13e minuten blev det mål igen. Isak slog en underbar pass bakom mål in till en fri Hult i slottet vilket innebar 7-4. Detta gav ett lätt lugn, men det vänder snabbt i innebandy och reduceringen kom i 15e minuten. Ytterligare reducering kom 16 sekunder senare och ställningen var plötsligt 7-6. Viss nerv i matchen och det kunde sluta hur som helst. Turligt nog, för viss tur var det nog, var det Gantesbo som gjorde nästa mål. 8-6 gjordes efter att Oliver på volley klippte till bollen som tog en studs innan den satt i krysset och ledningen var lite mer betryggande. Detta med 3 minuter kvar av matchen. Men när 2 minuter återstod drog Slätafly på sig en utvisning vilket minskade kvitteringschanserna drastiskt för Slätafly. Gantesbo spelade runt bollen och dödade tiden vilket innebar vinst 8-6.

En bra insats ikväll innebar ännu en seger. Stark insats av samtliga inblandade idag och finfina 10 poäng på de 4 matcherna under 2019.
Nästa hemmamatch spelas redan nästa fredag mot delade serieledarna Jämjö.

Gantesbo - Slätafly 8 - 6 (2-1, 3-2, 3-3)
Mål: Hult 3, Oliver 2, Isak, Ola, Jon
Assist: Nygge 2, Ola 2, Jon, Jansson, Isak